İnşaatlarda Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır?

İstenmeyen seslerin bertaraf edilmesi yapılarda istenen sessiz ve konforlu yaşamın oluşmasını sağlayan sisteme ses yalıtımı denmektedir. İyi tasarlanmış bir yapı sayesinde hem iç hem de dış etmenlerden rahat bir şekilde korunarak ses yalıtımı gerçekleştirilebilir. Kaliteli bir ses yalıtım uzun ömürlü olmasının yanı sıra konforu da beraberinde getirmektedir.

Büyük şehirlerde yaşayan insanların genel olarak artan şikayetlerin başında yüksek gürültü gelmektedir. Evlerde oluşan ve sosyal alanlarda oluşan yüksek sesler birçok insanı rahatsız eder ve ses yalıtımı ihtiyacını doğurur.

Daha sessiz ve daha rahat ortamlar her zaman insanlar için tercih edilebilir olmuştur. Ses yalıtımı sayesinde ortamlar çok daha rahat ve sessiz bir şekilde yaşanabilir bir şekilde sunuluyor. Ses yalıtımında ki temel amaçların başında sesin ortam içinde mümkün olduğunca daha az yayılmasını sağlamak ve kontrol altına almaktır.

Konutlarda İzin Verilen Ses Yalıtım Değerleri Nelerdir?

Yatak odaları (şehir içinde)

40 dBA

Gece süresince

Yatak odaları (şehir dışında)

35 dBA

Gece süresince

Oturma odaları (şehir içinde)

55 dBA

Gündüz-akşam süresince

Oturma odaları (şehir dışında)

40 dBA

Gündüz-akşam süresince

Oturma odaları (şehir kenarında)

45 dBA

Gündüz-akşam süresince

Servis bölümleri (mutfak) (şehir içi, dışı ve şehir kenarı)

60 dBA

Faaliyet süresince

 

İnşaatlarda Kullanılan Ses Yalıtım Malzemeleri Nelerdir?

  • Titreşim ve Darbe Emici Şilteler

Katlar arasındaki ses yalıtımı amacıyla döşemelerde kullanılan ürünler en başta titreşim ve darbe emici şilteler gelmektedir. Bu ürünler sayesinde topuk ve yürüme seslerine bağlı olarak tüm darbeye dayanıklı seslerin yalıtımı gerçekleşebilir. Parke ve şapın altına serbest şekilde serpilerek montajı yapılır. Bu sistem Yerden ısıtmalı sistemlerde çok rahatlıkla kullanılabilir.

İşlemler şap dökülmeden hemen önce başlar harç ve beton kalıntıları temizlenerek zeminin tertemiz olması sağlanmaktadır. Darbe emici şilteler duvar köşelerinden başlayarak serilir ve falçata yardımıyla de temiz bir şekilde kesilir.

Tamamen boşluk kalmamasına ve serilen ürünlerinde yan yana gelmesine özen göstermek gerekiyor. Daha sonrasında şap ile duvarın birleşimi yerine kauçuk strip veya şap kenar bantı uygulaması yapılır.

Projelerimiz Hakkında Bilgi Almak için Bize Ulaşın
Projelerimiz hakkında detaylı bilgi almak ve indirimli satışlardan yararlanmak için hemen bizimle iletişime geçerbilirsiniz.